Dags att summera.

Jag tror jag kan ta och knyta ihop säcken för i år. Möjligtvis hinner jag med lite skidåkning på Nyårsafton i Vemdalen men det tar jag som en ren bonus isåfall.
Jag fick mitt träningsinfall i slutet av Juni och har sedan dess tränat 96 timmar.
Jag har sprungit totalt 435,8 km på 7 månadet, vilket är mer än jag har sprungit under hela mitt 36-åriga liv.
Mår jag bättre? Jag vet inte för jag tycker ständigt att jag har ont nånstans. Om det inte är i benen efter ett hårt löppass, så är det en axel efter för hård styrketräning eller ryggen efter en ovan roddtur eller skavsår efter nya löparpjäxor osv. Alltid är det nåt. En sak är i allafall säker, Jag äter och dricker med gott samvete. Det är värt allt besvär i världen, att slippa räkna kalorier, poäng, kolhydrater, fettmängd odyl.
Gott slut alla trogna anhängare.56 dagar kvar till Tjejvasan. Dags att trisssa upp tempot i träningen lite...
eller vad säger ni tjejer?

Det var förkylningen som spökade..

Jag  misstänkte att det var nåt på gång när allt kändes så tungt förra veckan. Jag försökte ta mig i kragen med en löprunda i tisdags men redan samma kväll började det krypa i kroppen. Vaknade på Onsdagsmorgonen med halsont och värk i lederna; ingen träning. Torsdag morgon lite bättre men efter en dag i Birsta köpcentrum så var det godnatt igen. Inget halsont idag Fredag, bara lite snorig och matt så jag försökte mig ut på en liten lätt jogging/promenad och peppar peppar det känns fortfarande bra. Nu har jag laddat ordentligt med Echinaforce i flera dagar och jag tror banne mig att det fungerar. Förhoppningsvis så orkar jag med nåt löppass till innan julafton, så kan jag vräka i mig julmaten med gott samvete.

Tragisk vecka!

Hjälp, Jag tror min motivation håller på att försvinna. Ett enda träningspass denna vecka jag känner mig tillfredställd med- Löpning 9km. Annars har det varit rent tvångsmässiga halvdana styrketräningspass på arbetet.
 Vi brukar värma upp med en timmes soft tennis dubbel. En rolig motionsform och bra uppvärming innan jag kör igenom mitt ordinarie träningspass. I går small hälsenan av på min medspelare och kollega, vilket satte stopp för det fortsatta träningspasset eftersom vi blev tvungna att ringa in ny personal och hjälpa den här stackaren hem, efter det att vi varit på vårdcentralen och fixat värktabletter åt honom. Tänkte ta igen det träningspassset idag direkt efter frukost men blev avbruten mitt i uppvärmningsfasen av jobb och sedan var det ju dags att fylla på depåerna med lite lunch. När lunchen hade lagt sig något så när till rätta i magen gjorde jag ett nytt försök men även den här gången var det dömt att misslyckas. Sedan kändes det som att en dusch stod högst upp på prioriteringslistan eftersom dagen började närma sig slutet. Vissa dagar på  jobbet bara rinner iväg. Jag hoppas motivationen återkommer imorgon och håller i sig åtminstonne veckan ut. Jag har ju iallafall hälsenorna i behåll....

Vintern finns i Vemdalen!

Har varit i Vemdalen i helgen och där vill jag lova att det är vinter. Fina välpistade slalombackar och skidspår, som suger musten ur en totalt så här i början på säsongen. Maja nöjer sig än så länge med de lite flackare backarna men om ett år eller två då får man nog jobba för att hänga med. Det är otroligt vad de små lär sig fort. Vi åkte några åk i skalspasset bla Pers- och Hildings backe. Det gick sådär i Pers, den har ju några branta partier, som är lite svår men Hildings den tog hon utan problem. Hon var tillockmed lite offpist och kaxade upp sig. I helgen har vi haft Moa 4år med oss också. Hon har hållit sig i knatteliften tillsammans med Anders, där har dom kompat varandra bra. Maja har svängt förbi emellanåt och gett Moa lite tips om hur man svängar och bromsar. Moa åkte med mig en gång i den lite större barnbacken. Där finns det en tunnel man ska åka igenom och det tyckte hon var spännande.
Hon har verkligen gjort stora framsteg ihelgen. På längdskidåkningsfronten var det lite sämre. Det är bara hoppas  att hennes pappa läser detta och inser att han måste skaffa ett par riktiga skidor med en riktig bindning till henne. Nu tappade hon skidorna typ 30 ggr på 100meters åkning. Sådana bindningar borde förbjudas där man ska trä nån slags rem/fjäder runt hälen. Man kommer ju själv ihåg hur det var när man var liten och hade såna skidor. Inte undra på att det skulle ta ca 20 år innan man ställde sig på ett par skidor igen.
                                                                                                                             

Desperate skiing

Härom kvällen var det riktigt nära att en smärre katastrof skulle inträffa.
Fick en liten tid över framåt kvällen, så jag svidade om och gav mig iväg upp på Vårdkasen för lite skidåkning.
5km slingan var bra preparerad och lätt gick det, så mina planerade två varv gick som hejsan. Jag tog en titt på klockan som visade 20:40 och insåg att jag gott och väl skulle hinna ett tredje varv innan lyset släcktes, som för övrigt är en av mina stora fasor. Tänk om det helt plötsligt bara skulle bli kolsvart när jag är där mitt ute i skogen, vilken mardröm!
Hur som helst stakade jag mig iväg ut i terrängen igen. Plötsligt, som en blixt från klar himmel slog det mig att klockan var ju snart 21:00 och på en Tisdag!
Jag kastade runt skidorna i nåt slags lappkast, som  jag lärde mig i skidskolan för ca 30 år sedan och stakade mig samma väg tillbaka fast mycket fortare. In med skidorna i takboxen och hemåt det bar, krängde av mig pjäxorna och hann precis glida ner i soffan iförd toppluva och skidhandskar alldeles precis lagom till veckans höjdpunkt,  Desperate Houswives. Kvällen var räddad!!

December 2007 19tim

29/12 Roddmaskin 10km 49min
28/12 Löpnning 6,8km 45min Soft tennis 1 1/2 tim
26/12 Promenad 9km 1tim 30min
22/12 Löpning Kölva runt 9km 57min
21/12 Lugn jogg/promenad Kölva runt 9km 1tim 10min
18/12 Styrketräning 50min Ben, Armar, Mage. Nedjogg 20min. Soft tennis 40 min.
Ny vecka........
16/12 promenad på löpmattan 30min
15/12 Soft tennins 45min
14/12 Styrketräning Axlar, Rygg, Bröst 30min
12/12 Löpning Kölva runt 9km 57.56 Kändes lite bättre motivationsmässigt idag men jag sliter ont i löpningen. ligger nära max hela tiden.
11/12 Soft tennis 1tim Styrketräning 20min Ben, Armar...där tog motivatonen totalt slut för tillfället.
8/12 Längdskidåkning 10km 53min
7/12 Längdskidåkning 10km 55 min
6/12 Styrketräning 45min Rygg, Axlar, Bröst Löpmattan 35min Nedjogg
5/12 Styrketräning 45min Ben, Armar, Mage Soft tennis 1tim
4/12 Längdskidåkning Vårdkasen 2 x 5km 48min.
2/12 Soft tennis 1tim
1/12 Styketräning 30min Rygg, Axlar, Bröst. Roddmaskin 30min 6,5km

RSS 2.0